CAVITATIA

Tratament Cavitatie

Cavitatia, denumita si liposuctie virtuala, eficienta de combatere a celulitei si a adipzitatilor locatlizate, cu rezultate echivalente liposuctiei chirurgicale traditionale. Ultrasunetele patrund de la o adancime de 5 cm in stratul adipos, in functie de energia cu care se lucreaza, indepartand celulele de grasime permanet.

Ce este cavitatia?

Pentru cei ce nu sunt familiarizati cu saloanele de cosmetica si infrumusetare, trebuie subliniat faptul ca procedeul de cavitate este unul de remodelare corporala, ce presupune dezintegrarea tesuturilor de grasime si reintroducerea acestora in organism prin sistemul limfatic.

Procedura de cavitatie este o interventie chirurgicala ce nu presupune seringi, ace sau bisturie. Asadar, este o operatiune prietenoasa, placuta, reconfortanta, ce nu implica durere fizica.

Operatiunea este considerata de specialisti o alternativa la liposuctia, pentru ca rezultatele sunt asemnatoare, totusi pacientele nu resimt durerile post operatorii specifice interventiei chirurgicale.

Cum functioneaza tratamentul de Cavitatie?

Procedura corporala bazata pe Cavitatie distruge pe loc si permanent celulele grase( adipocitele), modificand in minus linia corpului. Celulele adipoase fiind celule de sine stratatoare, odata distruse si eliminate nu se mai refac, rezultatul devenind astfel DEFINITIV. In cazul in care, ulterior procedurii de cavitatie se castiga in greutate, grasimea se va depune in zonele nesupuse tratamentului prin cavitatie. Ca efect al reducerii numarului de celule grase, se reduce implicit si mediul de stocare al acestora, iar pe termen lung, organismul „cere” mai putine grasimi. Se pastreaza astfel, un profil mai armonios si mai omogen.

Avantajele remodelarii corporale prin cavitatie

Primul si cel mai apreciat dintre beneficii este legat de faptul ca ajuta la indepartarea tesuturilor adipoase fara durere.

Pacientele care adopta aceasta metoda se bucura de rezultate rapide, fara a fi nevoite sa suporte disconfortul de dupa, cum se intampla in cazul de liposuctie.

Procedura are rezultate ce se vad imediat dupa finalizarea tratamentului. Trebuie mentionat ca prin cavitatie sunt indeparati chiar si nodulii de grasime formati in timp.

Tratamentul poate fi realizat de adolescenti, tineri, femei care alapteaza, oameni maturi si varstnici, poate fi efectuat si de persoanele cu sensibilitate ridicata si de cele care urmeaza tratamente medicamentoase speciale.

Efectul tratamentului cu Cavitatie asupra tesutului uman s-a monitorizat prin utilizarea unui microscop electronic de mare precizie:

 • 1. Structura de baza a tesutului adipos inainte de inceperea procedurii de cavitatie. Dupa numai 40 de secunde de la inceperea tratamentului se observa o intensificare a numarului si a marimii de bule cavitationale care apar;
 •  Structura tesutului adipos imediat dupa inceperea tratamentului. Dupa 1 minut se observa o crestere exponentiala a numarului de bule cavitationale generat. Dupa 2 minute de tratament, incepe distrugerea celulelor adipoase in acelasi timp cu cresterea numarului de implozii la nivel celular. Dupa 3 minute se observa o marime a suprafetelor distruse din tesutul adipos;
 •  Structura tesutului adipos in timpul tratamentului (dupa 5 minute);
 • Lichefierea celulelor grase prin efectul actiunii procesului de cavitatie;
 • Micro-capilare si grasime lichefiata neafectate de efectul cavitatiei;
 • Emulsificarea. Aceasta apare dupa 4 minute insotita de ruperea trigliceridelor continute in adipocite.

Care este numarul de tratamente recomandate si frecventa acestora pentru fiecare parte a corpului?

Se recomanda efectuarea a 10 pana la 20 de sedinte la interval de 3-5 zile distanta pentru efecte vizibile si de durata.

Contraindicatii

 • Stimulator cardiac sau cardioverter implantat;
 • Epilepsie;
 • Infectii acute ale pielii, eczeme, herpes facial;
 • Placa sau proteza metalica in orice zona a corpului;
 • Sarcina si alaptare;
 • Interventii chirurgicale pe area tratat in ultimele 6 luni;
 • Cancer in ultimii 5 ani
 • Stift dentar (radio uni)

Ce trebuie sa fac inainte si dupa Cavitatie?

Persoanelor care vor urma tratamentul cu cavitatie li se reomanda o alimentatie sanatoasa so riguros controlata (pentru a nu incarca si mai mult rinichii si ficatul), impreuna cu un cnsum marit de apa (2 litri de apa zilnic sau ceaiuri neindulcite), timp de cateva zile, inainte si dupa tratament. De asemenea, se recomanda ca in zilele in care se efectueaza aceasta procedura sa se faca si sport sau sa se desfasoare macar activitati fizice usoare, de exempli, mersul pe jos timp de 30 de minute sau urcatul scarilor ar trebui sa fie o prioritate in aceste zile. Toate acestea pentru a se obtine un maxim de rezultate!

Ce se simte in timpul tratamentului de Cavitatie?

In timpul tratamentului se poate percepe un sunet mai mult sau mai putin intens in functie de sensibilitatea auditiva individuala. In orice caz, acest fenomen apare in primele sedinte, apoi acesta se diminueaza. Tratamentul este placut si relaxant.

Cui i se recomanda tratamentul cu Cavitatie?

Tuturor persoanelor cu probleme estetice precum depozite de grasime moale localizata si acumulata de mult timp, care produc o disproportie corporala, celulita de grad mediu si avansat, tratamentul avand un puternic efect asupra nodulilor celulitici fibosi care s-au format in ani de zile. Pielea trebuie sa fie inca elastica si ferma.

Dupa obtinerea rezultatelor dorite ce trebuie sa fac sa ma mentin?

La sfarsitul seriei de tratamente se recomanda sa se efectueze o sedinta de Cavitatie intretinere la fiecare 2 luni, eventual combinate si cu alte tratamente de remodelare corporala si implicit, mentinerea unui stil alimentar corect.

Practic, prin acest procedeu grasimea este transformata de aparatul excretor si eliminata sub forma de reziduu.
Metoda este foarte eficienta si in urma a catorva sedinte pielea capata aspectul neted iar circumferintele zonelor supuse procesului sunt micsorate vizibil.
Trebuie mentionat ca rezultatele cavitatiei sunt rapid observate pentru portiuni mai restranse, intrucat favorizeaza slabirea localizata, deci este eficienta pentru regiunile bratelor, abdomenului, a feselor, coapselor, soldurilor si chiar a sanilor.

Slabirea prin acest tratament se masoara in centimetrii, nu in grame.